Zieldingen #17: Jip de Ridder | De kracht van community

Jip is een echte ‘digital nomad’. In 2020 verliet hij zijn woongemeenschap in Nederland en reisde af naar Portugal.

Gewapend met niets anders dan een surfplank en laptop ging hij opzoek naar een nieuwe manier van leven.

Off the grid, in een zelfvoorzienende community was de visie. Wat kwam hij tegen op zijn avontuur? Heeft hij gevonden wat hij zoekt? En hoe is het om weg te gaan uit Nederland zonder back up plan?

In deze episode duiken we in Jip zijn verhaal en worden deze vragen beantwoord. Ook vertelt Jip over zijn oude leven in de financiële markt, martial arts training, de stille kracht van vipassana en meer!

Sommige kennen Jip van zijn bedrijf ‘CommonEasy.’ Een digitale community die aan een toekomst bouwt waarin iedereen zijn leven volledig zelf inricht. Dat kan door samen te werken met de juiste tools. CommonEasy is een van die tools en helpt alle mensen met elkaar te verbinden in een digitaal sociaal web dat fungeert als een vangnet. Je beste backup staat naast je. Je vrienden, je familie, je netwerk. De mensen met wie je je leven en je werk deelt, en die het beste met je voor hebben. Het is de missie van CommonEasy dat niemand hieraan twijfelt en dat je niet meer afhankelijke bent van grote bedrijven en instanties voor bijvoorbeeld je verzekering.

Maar dat je dit soort zaken in je eigen sociale kring kan opvangen met elkaar. Jip legt glashelder uit hoe dit werkt, hoeveel geld je ermee bespaard en waarom dit de basis is om uit het huidige financiële systeem te kunnen stappen.

In deze aflevering wordt een fundamenteel concept uitgelegd om een nieuwe wereld vorm te kunnen geven. Een wereld waarin wij onafhankelijk van grote instanties en bedrijven kunnen leven. Dit mag je niet missen!!

Spotify

Youtube

Links

Check de website van Common Easy

Volg Jip op Instagram