Zieldingen #14: Roy Peeters | Groeien met Permacultuur

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het verbouwen van eten. Ook neemt leven in harmonie met de natuur toe aan populariteit. Maar hoe kan jij hier zelf mee beginnen? Hoe belangrijk is het om planten, plaatsing en ordening van je stuk land serieus te nemen?

10 jaar geleden begon Roy zich te verdiepen in Permacultuur. Hij kocht een stuk land en begon te experimenteren met de vormgeving, beplanting en het ontwerp. Dit groeide uit tot een self-sustaining voedselbos gebaseerd op de principes van Permacultuur.

Maar wat is Permacultuur precies? In deze episode vertelt Roy over deze ontwerpmethode waarbij je samenwerkt met de natuur. Roy ontdekte dat het mogelijk is om een ecosysteem na te bootsen. Zijn stuk land is hier een voorbeeld van. Het onderhoudt zichzelf op duurzame wijze zonder menselijke interventie. Het is zo ingericht dat het compleet zelfvoorzienend is.

Wat kunnen we leren van iemand die zich hier nu 10 jaar lang vol passie en toewijding mee bezighoud? Roy was altijd gedreven door een diepe fascinatie voor de natuur en voedsel groeien. Hij deed de Permacultuur opleidingen van Bill Milosson, de grondlegger van deze ontwerpmethode, gebaseerd op ethiek, ecologie en de weg van de natuur.

Deze episode zit vol met praktische tips en nuggets of wisdom! Deze wil je niet missen!

Spotify

Youtube

Links

Check website van Phoodfarm